Καθυστέρηση έκδοσης πιστοποιητικών στο Υποθηκοφυλακείο Θεσσαλονίκης

Καθυστέρηση έκδοσης πιστοποιητικών στο Υποθηκοφυλακείο Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 3729/05.10.2004

Προς:
- κo Υπουργό Δικαιοσύνης


Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στο υποθηκοφυλακείο Θεσσαλονίκης σε διαδικασίες που αφορούν την έκδοση πιστοποιητικών, λόγω της έλλειψης μηχανογράφησης. Συγκεκριμένα, για ένα απλό πιστοποιητικό χρειάζεται να περάσει διάστημα σαράντα ημερών από την ημέρα που θα υποβάλει κάποιος την αίτηση. Εξαιτίας όμως αυτής της καθυστέρησης κι επειδή κάποιοι χρειάζονται άμεσα τα πιστοποιητικά δεν είναι λίγοι οι πολίτες που προτιμούν να πληρώσουν το περίφημο «γρηγορόσημο», όπως εύστοχα αποκαλεί ο Ελληνικός λαός, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ξεκινήσει και έχει φτάσει σε κάποιο σημείο η προσπάθεια μηχανογράφησης στο υποθηκοφυλακείο. Απομένει πλέον να γίνει μια δαπάνη ύψους 170.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί η γ΄ φάση του έργου και να ξεκινήσει η λειτουργία της μηχανογράφησης. Έτσι θα εξυπηρετούνται πολλοί περισσότεροι πολίτες και μάλιστα σε διάστημα μιας ή δύο ημερών χωρίς καθόλου καθυστερήσεις. Τέλος, θα εκλείψουν και τα φαινόμενα ή υποψίες χρηματισμού και κάθε τέτοιου είδους καταδικαστέες πράξεις.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Δικαιοσύνης


- Για ποιο λόγο δεν ικανοποιείται το αίτημα για άμεση διάθεση του ποσού των 170.000 ευρώ ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε τουλάχιστον 100.000 πολίτες το χρόνο να εξυπηρετούνται άμεσα και γρήγορα;

Απάντηση Υπουργείου